مهندسي صنايع به دنبال برنامه ريزي كارا با استفاده از منابع محدود بودجه، نيروي انساني، ماشين آلات و تجهيزات با نگاه سيستمي به فرايندها است

دكتر محمد مهدي پايدار عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مواد و صنايع دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل بين الصلاتين ظهر و عصر در مسجدالرسول (ص) ضمن عرض تبريك به مناسبت ايام ا... دهه فجر گفت: دستاوردهاي كشور در طول ۳۸ سال گذشته در حوزه هاي  سياست داخلي و خارجي، اقتصاد، دفاعي و نظامي، فرهنگي، بهداشت و اجتماعي قابل توجه مي باشد. در حوزه علم و فناوري نيز پيشرفت هاي خوبي در حوزه صنعت فولاد و آلومينيوم، حفر چاه‌هاي نفت و گاز، ساخت پالايشگاه، ساخت سد، ساخت سيلو و فناوري هاي نوين داشته ايم و اگر بخواهيم از منظر آمار نيز به اين موضوع دقت كنيم خواهيم ديد توسعه در اين حوزه قابل قبول بوده است.

وي افزود: قبل از انقلاب اسلامي، نرخ باسوادي ۴۷.۲ درصد بوده و اكنون بالغ بر ۹۶  درصد است. تعداد دانشجويان ۱۷۰ هزار نفر بوده و اكنون بيش از ۴ ميليون نفر است. تعداد اعضاي هيات علمي ۹۲۰۰ نفر بوده و و اكنون بالغ بر ۶۵۰۰۰ نفر است. سهم ايران در توليد علم جهاني از يك صدم درصد در سال ۱۳۵۷ به ۱.۸۱ درصد در سال ۱۳۹۵ است. البته رشد كمي در اين حوزه هم مي تواند فرصت و هم مي تواند تهديد تلقي شود كه لازم است با برنامه ريزي هاي مدون از اين ظرفيت بوجود آمده بهره برد. درحاليكه تا ابتداي انقلاب، نام هيچ يك از دانشگاه هاي ايراني در فهرست دانشگاه هاي برتر دنيا نبود اكنون دانشگاه هاي كشور در نظام هاي رتبه بندي بين المللي حضور دارند و تنها نظام رتبه بندي تايمز ۸ دانشگاه ايراني قرار دارند كه دانشگاه نوشيرواني نيز خوش درخشيد.

دكتر پايدار گفت: در حوزه تدوين برنامه هاي علم و فناوري نيز اسناد خوبي وجود دارد مانند: نقشه جامع علمي كشور، سند دانشگاه اسلامي، سياست هاي كلي نظام در بخش رشد و توسعه فناوري كه بايد در مرحله اجرا نيز در تخصيص منابع، تنظيم برنامه هاي عملياتي بروز پيدا كند.

وي اظهار داشت: مهندسي صنايع نيز به دنبال برنامه ريزي كارا با استفاده از منابع محدود بودجه، نيروي انساني، ماشين آلات و تجهيزات با نگاه سيستمي به فرايندها است. تكنيك‌هاي مهندسي صنايع به عنوان ستون فقرات پياده‌سازي اقتصاد مقاومتي مطرح مي‌شود كه منجر به كاهش هزينه‌ها، افزايش رقابت‌پذيري و بهره‌وري خواهد شد. رشته مهندسي صنايع در دانشگاه از سال ۱۳۸۷ شروع به فعاليت كرد.

دكتر محمد مهدي پايدار گفت: هم اكنون در دانشكده مهندسي مواد و صنايع، در گروه مهندسي صنايع ۷ عضو هيات علمي تمام وقت حضور دارد. يك مقطع كارشناسي و سه مقطع كارشناسي ارشد بهينه سازي سيستم ها، لجستيك و زنجيره تامين و مهندسي سيستم هاي سلامت دانشجو تربيت مي كند.

وي افزود: گروه مهندسي صنايع دستاوردهاي خوبي را در اين مدت با حمايت بزرگان مهندسي صنايع كشور و مسئولين محترم دانشگاه داشته است:

·       برگزاري المپياد علمي دانشجويي منطقه اي در سال ۱۳۹۴ و المپياد كشوري در سال ۹۶ بوده است. با پيگيري هاي فراوان، رشته مهندسي صنايع به عنوان رشته جديد در المپياد دانشجويي كشور اضافه شده است كه مسئوليت منطقه ۲ المپياد مهندسي صنايع به گروه سپرده شده است.

·       برگزاري كنفرانس بين المللي بهينه سازي سيستم ها و مديريت كسب و كار.

·       حضور مهمانان خارجي از ۶ كشور فرانسه، آلمان، اسپانيا، مالزي، سوئد، برزيل كه منجر به معرفي و برند سازي گروه مهندسي صنايع دانشگاه گرديد.

·       برگزاري نمايشگاه ارتباط با صنعت در كنار كنفرانس منجر به برقراري ارتباط مناسب با صنايع گرديد.

و همچنين در اين راستا در حد توان به مسئولين دانشگاه در راستاي پيشبرد اهداف دانشگاه همكاري داشته است كه براي مثال مي توان به

o     تدوين برنامه راهبردي ۱۴۰۴ و برنامه عمليات پنج ساله

o     تدوين نظام جامع مديريت عملكرد

o     تشكيل و راهبري كميته آراستگي

عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مواد و صنايع گفت: گروه مهندسي صنايع در پروژه هاي صنعتي و همكاري با دستگاه هاي اجرايي نيز موفق بوده است كه از جمله مي توان موارد زير را نام برد:

o     همكاري با پژوهشگاه نيرو به منظور انجام مطالعات امكان سنجي ساخت برج فناوري هاي نوين در جهت استقرار شركت هاي دانش بنيان

o      همكاري با صنعت برق:  در راستاي  شناسايي و پياده سازي خدمات الكترونيك صنعت برق و تهيه شناسنامه خدمات و دريافت كد خدمات از سازمان برنامه كل كشور.

o     همكاري با اداره كل كار و تعاون و رفاه اجتماعي استان در توسعه كسب و كار خانگي و روستايي استان  و طرح تكاپو كه استان مازندران در دو موضوع فناوري اطلاعات و گردشگري پايلوت مي باشد.

و همچنين تلاش شده است كه پايان نامه هاي تعريف شده در دوره تحصيلات تكميلي كاربردي و داراي مطالعه موردي  و در راستاي مشكلات كشور باشد مانند:

·       طراحي تامين و توزيع كالاهاي امدادي در شرايط بحران

·       طرحي زنجيره تامين مركبات و برنج  از تامين، توليد و توزيع